Umno Kehabisan Idea

Umno kini ketandusan idea apabila hanya pandai buat cerita sex dan ugutan untuk kekal berkuasa.

Dulu dasar Umno Islam Hadhari kini ditukar kepada dasar satu Malaysia yang dikatakan mendahalukan rakyat tapi yang berlaku sebaliknya.

Apabila ada pihak cuba untuk menegur perbuatan yang mereka lakukan, mereka sekat saluran maklumat, TV dan Radio jauh melangit untuk pihak pembangkang mendapat manfaat, malah akhbar pakatan rakyat diberi permit yang terhad, begitulah juga dengan ceramah yang perlu mendapat kelulusan pihak berkuasa dahulu.

Pas bawa agenda negara berkebajikan dikatakan meniru mereka, malah ada sesetengahnya pula menggesa ditubuhkan jawatankuasa menggubal konsep negara berkebajikan, bunyi macam setuju sangat, tapi tak pula desak kerajaan keluarkan kertas konsep negara berkebajikan yang dikatakan ditiru oleh Pas.

Adakan dengan menswastakan agensi kerajaan dinamakan negara berkebajikan?
Syarikat GLC yang berniaga dengan rakyat, mengambil untung diatas susah payah rakyat dan saban tahun mengistiharkan keuntungan berbilion ringgit, apakah ini dinamakan negara berkebajikan?

Kenaikan harga minyak dan gas serta pemotongan subsidi disel kepada nelayan dan kenderaan perdagangan juga dinamakan negara berkebajikan?

Felda yang memajak ladang peneroka dengan membayar secara ansuran bulanan kepada peneroka sehingga hutang mencecah puluhan ribu ringgit boleh dinamakan negara berkebajikan?

Oleh itu marilah kita berubah sebelum menjadi lebih parah dengan memberi sokongan serta undi kepada pakatan rakyat demi mengubah nasib “tidak akan berubah nasib sesaorang itu kalau mereka sendiri tidak mengubahnya”.

Comments :

0 ulasan to “Umno Kehabisan Idea”

Post a Comment