Umno Yang Istiqamah

Muhyidin Yasin kata Umno sentiasa istiqamah dalam mempertahankan kesucian Islam dan membela bangsa melayu, mungkin inilah kata-kata keramat yang yang ditelan oleh semua pencacai Umno dan yang seangkatan dengannya, tanpa soal selidik terlebih dahulu.

Sudah lebih 50 tahun Umno/BN perintah negara ada pernah laksana hukum Islam? Tak ada, malah bila Kelantan nak laksana hukum hudud ada dari kalangan Umno yang nak saman kerajaan Kelantan, kalau sekadar nak bela tapi tak buat apa-apa untuk kemajuan Islam, sikit pun tak guna.

Bila Pak Lah jadi PM, dia cuba angkat Islam dalam acuannya yang tersendiri, Islam Hadhari, mantan PM (Mahadzir) menentang hingga sanggup keluar dari Umno tapi bila Najib bawa masuk 1Malaysia mantan PM ni buat pusingan U menyokong idea Najib walaupun dikatakan dari cadangan Apco

Najib pula menyokong pembunuhan Osama oleh Amerika, Osama tu Islam tak sepatut Najib menyokong pembunuhan orang Islam oleh orang kafir latnatullah, dulu Najib kata Anwar agen barat tapi sekarang siapa sebenarnya agen barat?.

Ucapan Muhyidin hanyalah untuk mengalihkan isu yang sedang melanda BN dan pakatan mereka terutama MCA yang menentang selogan 1Melayu 1Bumi

Bila dah terdsak ajak Pas masuk BN, Pas dah masuk BN dulu, cukup lah sekali Pas bertandang kerumah BN, sepatutnya Umno pula yang bertandang kerumah Pas, baru adil.

Begitulah istiqamahnya pimpinan Umno untuk meruntuhkan Islam, melemahkan perjuangan Islam dan menghalang kebagkitan Islam.

Comments :

0 ulasan to “Umno Yang Istiqamah”

Post a Comment